Sider

Andst.info-mail


Få mail når der er nyheder og aviser klar - her på Andst.info

(Afmeld)

Andst Fotoalbum

Kategorier

Indlægsarkiv

Langs Livets Landevej – alle 12 afsnit

På utallige opfordringer bringer Andst.info hermed en samlet udgave af Hans Winthers krønike om Andst i 50’erne og 60’erne.

Krøniken kan læses her: Langs livets landevej

Ved henvendelse til Hans Winther kan man få en trykt udgave formedelst 20 kr, der er trykke-prisen.

En stor tak skal lyde til Hans Winther, for på en fremragende måde at være med til at bevare og genoplive denne del af Andst’s lange glorværdige historie.

-MA

Historisk rundboldkamp

AFSLUTNING: Da Andst Skole i onsdags afholdt idrætsdag før ferien, var der i lighed med tidligere år en rundboldkamp med deltagelse af afgangsklasse og lærere.
I år var der på usædvanlig vis to afgangsklasser – men det havde man klaret ved at  lade 6. klasse spille imod 7. klasse – og med lærerne fordelt på de to hold.
Vi bringer her en billedreportage fra kampen:

Heppekor for 6. klHeppekor for 7. kl.

6. klasse i "marken"

7. kl i marken

6. kl vandt, og viste glæden ved at lande oveni hinanden i en stor bunke

Alligevel sprang champagnepropperne for 7.kl

Tak til Conny Kristiansen, som sørgede for at forevige begivenheden.

-MA

Vision for Andst: 2020 i 2020

Ved et velbesøgt årsmøde for Andst Lokalråd, blev Andst borgerne den 2. marts præsenteret for resultatet af et langt sejt træk fra lokalrådets side.

Dels var det efterårets borgerundersøgelse der fremlagdes, og dels gav lokalrådet et flot gennemarbejdet bud på en vision og udviklingsplan for Andst.

Nogle højdepunkter fra borgerundersøgelsen …Se mere

Gl. Mejeribygning brændte

Den sidste tilbageværende bygning fra det tidligere Andst Mejeri brændte 5. januar. Heldigvis kom ingen til skade – husets lejer var ikke hjemme da branden opstod. Ifølge Jydske Vestkysten var det formentlig i forbindelse med optøning af frosne vandrør, at branden er opstået.

Huset er fra 1920 og et af de få såkaldte “stationsbyhuse” i Andst fra “Bedre Byggeskik”-perioden. Et stationsbyhus er kendetegnet ved at husets facade fortsætter op i en kvist ved midten, samt at taget er af skifer og murværket veludført med bl.a. stik over sprossevinduerne.

Husets ejere har de sidste mange år løbende istandsat ejendommen, med henblik på at kunne bo der i seniorlivet til sin tid. Det er nu op til husets ejere at afgøre fremtiden for ejendommen.

-MA

Se Andst Filmen

…Se mere